lunes, 2 de marzo de 2009

5e MERCAT D'INTERCANVI DE CORNELLÀ


El pròxim 21 de novembre, dissabte, fem el sisè mercat d'intercanvi

Més enllà del mercat, també hi hauran altres activitats programades:


-Tallers de reciclatge per el més petits
-Animació i xanquers
-Esmozar per els més matiners


Aquesta vegada, no només podrem intercanviar objectes si no també temps i coneixements, com ara intercanviar una hora de classe de guitarra per una hora de classe d’anglès.

Per fer les reserves: reserves@lafraguaweb.org, poseu el vostre nom, telèfon i taules que voleu reservar.

El proper mercat d'intercanvi serà el dissabte 21 de novembre, a la plaça de l'església, de 10 a 14 hores i contarà amb animacions i jocs per als més petits.

El mercat d’intercanvi de Cornellà, un lloc de referència.

El mercat d’intercanvi de Cornellà ja és una referencia a tot el Baix Llobregat, amb més de 250 intercanvis fets a l’ultim mercat

QUÈ ES EL MERCAT D'INTERCANVI DE CORNELLÀ?

Davant de la gran quantitat de productes en bon estat que tots tenim guardats, amagats i avorrits als armaris, l'ajuntament de Cornellà vol potenciar l'intercanvi de productes usats com a mitjà per a reduir els residus, afavorir la re utilització i reflexionar sobre el consum responsable; creant un espai cívic i de convivència: el segon mercat d'intercanvi de Cornellà.El mercat d'intercanvi vol ser un espai cívic i obert a tothom, on es tracta d'intercanviar objectes en bon estat, que tenim per casa o estem pensant llençar i poden ser útils per altres persones, alhora que podem trobar quelcom útil per nosaltres.És un espai on els diners no tenen cap valor, donat que participar-hi és totalment gratuït i els objectes només es poden intercanviar per altres objectes, no per diners.

COM FUNCIONA EL MERCAT D'INTERCANVI DE CORNELLÀ?

Existeixen dues maneres de participar-hi:- Reservant les taules que l'ajuntament posarà a disposició de tots els ciutadans/es, de manera gratuïta, per tal de mostrar els objectes que es volen intercanviar. Les taules poden ser reservades per persones o entitats.- Visitant el mercat amb els objectes que es faran servir per intercanviar.

QUÈ PODEM INTERCANVIAR?

Objectes vells o nous d'utilitat que ja no ens són necessaris, dels quals volem despendre'ns, i intercanvia'ls: llibres i contes, música, pel·lícules i Dvd, electrodomèstics, roba i complements, mobles , eines, objectes de la llar, bijuteria, jocs i joguines, material informàtic, plantes, material d'escriptori i/o despatx, objectes i roba de nadó...i tot allò que creguis intercanviable.

EXEMPLES D'INTERCANVI

1.- La Maria fa temps que busca un casc de motocicleta, se'n va al mercat d'intercanvi amb dos objectes que ella ja no fa servir: una tetera i una jaqueta. Buscant troba la parada d'en Pere, que té un casc en bon estat. En Pere li pregunta a la Maria què li sembla canviar el casc per aquests dos objectes. La Maria accepta el canvi.2.-En Joan busca canviar un Cd per un diccionari. La Maria té una parada on exposa una cafetera, però l'interessa el Cd d'en Joan. En el mateix moment, en Pol s'acosta a la parada de la Maria amb un diccionari, d'aquesta manera fan un intercanvi a tres.

INTERCANVIAR OBJECTES SENSE DINERS

Intercanviar és fer realitat un comerç sense diners, que aporta molts beneficis ambientals, econòmics i socials.Amb aquesta iniciativa, Cornellà fa la seva aportació a la creixent oferta de mercats d'intercanvi presencials que estan aflorant a Catalunya durant els darrers anys i que aposten per una nova cultura de la re utilització i el reciclatge.

ANIMACIÓ I JOCS PER ELS MÉS PETITS

Des de les 10:30, els més petits podran gaudir de jocs organitzats per monitors. Els llocs estan pensats per, a la vegada que divertir, sensibilitzar a els més petits sobre qüestions ecològiques. Alguns d'aquest jocs es faran amb ampolles buides i tetabriks.

També s'organitzarà una gimcana per aprendre a reciclar. Durant el matí hi hauran animacions amb xanquers

Per reservar taules:

Per mail: info@lafraguaweb.org amb l'assumpte mercat d'intercanvi, deixant el teu telèfon.

Per telèfon: 93 517 12 52 o al 647 50 36 41

Al local social de la fragua: c/Vistalegre 40, Cornellà

Al centres cívics:Centre Cívic de Sant Ildelfons (C/Gerdara s/n)

Al Craj:Centre de Recursos Juvenils (c/ Mossèn Andreu, 17).

No hay comentarios:

 
Elegant de BlogMundi