miércoles, 22 de octubre de 2008

Què som? Declaració d'intencions






La Fragua és un espai multifuncional i multidisciplinar, on es potencia la creació, la exhibició i la difusió de qualsevol expressió artística , sigui fotografia, pintura, escultura, còmic, música, narrativa, poesia, cinema i, es clar, teatre.

La Fragua vol ser la finestra per a tot creador de Cornellà, que desprès del esforç que suposa tota creació artística troba poques portes obertes per difondre la seva obra; però també vol arribar a ser un espai on es mostrin les tendències i creacions de fora, enriquint així l’ambient cultural de Cornellà. Un punt de trobada entre Cornellà i el món.

La Fragua vol ser una fàbrica d’artistes.

A La Fragua es construeix cultura amb les mans, amb els peus, amb el suor, amb el cap, amb el cor. Cultura feta per ciutadns per a ciutadans, lluny de postulats elitistes , lluny de posicions populistes.

La Fragua vol provocar el diàleg, crear noves i conservar velles formes de comunicació, creant un espai on els temes socials que més interessen al ciutadà puguin ser tractats, amb diferents punts de vista. Serà un punt de trobada entre les diferents cultures que conviuen a la ciutat, mostrant i integrant.

Activitats a desenvolupar



Programació de teatre, música, contes i exposicions
Creació, formació i debat.

Es realitzen tallers de teatre y de clown. També es realitzen tallers de narrativa i contes.

Les instal·lacions de La Fragua, escenari, equip de so i llums, es troben a disposició d’aquells grups de música, teatre i altres que ho sol·licitin per assajar i crear els seus espectacles. El fet que els creadors utilitzin La Fragua com a lloc de treball, ho convertirà en un punt de trobada i debat.

La Fragua posa a disposició de fotògrafs les seves instal·lacions de llums i multimedia.


Exposicions, mostres, xerrades i conferencies.

La Fragua organitza exposicions i mostres, siguin de pintura, fotografia o instalacions, tant d’artistes que treballin a La Fragua com de fora.

Actualment, té una programació de teatre, música, poesia y teatre infantil estable.

La promoció i mostra de les arts narratives es realitza per varies vies: recitals de poesia per actor, edició virtual de narrativa curta i poesia, concursos literaris i escenificació (per part de la Cia Sinom, companyia estable de La Fragua) de contes, monòlegs, etc.

Les instal·lacions de La Fragua són també un espai ideal per a la presentació de curtmetratges, llibres i Cd.

La Fragua obra les seves portes a les associacions culturals i socials de la ciutat, per que pugin mostrar el seu treball i les seves activitats.

Dins de la vocació de La Fragua com a for de debat social i cultural, es programen xerrades i debats sobre temes socials.
La Fragua vol ser també un punt més per a les infrastructures culturals de la ciutat, participant com espai actiu al Festival Internacional de Pallassos, al Festival de Flamenco de Catalunya, a la Mostra del Còmic...

L’equip humà de La Fragua.

El nucli del projecte està format per els membres de la Cia Sinom, societat sense ànim de lucre dedicada al teatre i al cinema, però que conte també amb membres dedicats a la fotografia, el disseny gràfic e industrial i a la música.
A més dels membres de la Sinom, i com a fruit de les seves diverses col·laboracions amb directors de cine, ballarins, pintors, escultors i altres, La Fragua contarà també amb artistes de diverses especialitats que es dedicaran a promoure tot tipus de disciplines artístiques.


L’espai de La Fragua

La Fragua està localitzada en el Nº 40 del carrer Vistalegre, a Cornellà de Llobregat.

No hay comentarios:

 
Elegant de BlogMundi